R.C.F.

Φορουμ αφιερωμένο στήν * Raptor Century Fighters * συμμαχία 3° σύμπαν *
 
Φόρουμma pageΗμερολόγιοΣυχνές ΕρωτήσειςΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση

Μοιραστείτε
 

 ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
aristsan99
Συντονιστής
Συντονιστής
aristsan99

Αριθμός μηνυμάτων : 508
Ημερομηνία εγγραφής : 14/05/2008
Ηλικία : 43
Τόπος : ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΜΠΡΑΧΑΜΙ

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME   ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME EmptyΠαρ Οκτ 10, 2008 10:45 pm

I. Λογαριασμός

Κάθε χρήστης επιτρέπεται να έχει και να παίζει μόνο 1 λογαριασμό ανά σύμπαν.
- Κάθε λογαριασμός επιτρέπεται να παίζεται από ένα μόνο άτομο.


Tα παραπάνω σημαίνουν ότι ο κάθε παίκτης μπορεί να έχει και να παίζει μόνο έναν λογαριασμό ανά σύμπαν και κάθε λογαριασμός παίζεται μόνο από έναν παίκτη.
Δεν επιτρέπεται να κάνετε λογαριασμούς για άλλους παίκτες, δεν επιτρέπεται να παίζετε λογαριασμούς άλλων παικτών, ούτε άλλοι παίκτες να παίζουν το δικό σας λογαριασμό.
Συγγένεια, φιλία και οποιαδήποτε άλλη σχέση δεν ακυρώνει τα παραπάνω και απαγορεύεται να παίζετε/χρησιμοποιείτε άλλο λογαριασμό εκτός το δικό σας.
Επίσης, κάθε λογαριασμός απαγορεύεται να παίζεται από περισσότερα του ενός άτομα. Αυτό θεωρείται Πολυχρησία και ο αποκλεισμός είναι μόνιμος.





II. Πολλαπλοί Λογαριασμοί

- Ο έλεγχος περισσότερων από ένα λογαριασμό ανά σύμπαν απαγορεύεται αυστηρά.
- Εάν υπάρχουν 2 ή περισσότεροι παίκτες που χρησιμοποιούν την ίδια IP (πχ. συγγενείς, ζευγάρια, κλπ), να μην έχουν τίποτα άλλο κοινό (μόνο ίδια συμμαχία επιτρέπεται) διαφορετικά θα θεωρηθεί ως πολλαπλός λογαριασμός/πολυχρησία και θα τιμωρηθεί.
- Λογαριασμοί που παίζονται από κοινή IP δεν επιτρέπεται να αλληλεπιδρούν με οποιονδήποτε τρόπο.
- Ενημερώνετε υποχρεωτικά τους ΧΠ εκ των προτέρων, ότι δύο άτομα παίζουν στο ίδιο Σύμπαν και μοιράζονται την ίδια IP. Αλλά οι κανόνες συνεχίζουν να ισχύουν!


Ο έλεγχος/κατοχή/χρήση περισσότερων του ενός λογαριασμού απαγορεύεται αυστηρά και παραβίαση του κανόνα οδηγεί σε μόνιμη τιμωρία όλων των αναμεμειγμένων λογαριασμών.
Εάν παίζετε στην ίδια ΙΡ με άλλον παίκτη, είναι δική σας ευθύνη να μην έχετε άλλες ομοιότητες. Για παράδειγμα, αν εσείς και ο "μικρότερος αδερφός" σας παίζετε στο ίδιο σύμπαν, και ο ένας λέγεται "Μακης1" και ο άλλος "Μακης2", μην απορήσετε αν τιμωρηθείτε.
Οι λογαριασμοί που παίζουν από την ίδια ΙΡ, απαγορεύεται να αλληλεπιδρούν. Καμμία επαφή στόλων δεν επιτρέπεται (εμπόριο, ACS, φεγγαροβολές, βοήθεια συγκομιδιστικών, κλπ).
Ενημερώστε εκ των προτέρων τους Χειριστές Παιχνιδιού ότι παίζετε στην ίδια ΙΡ με κάποιον άλλο παίκτη, αλλά όλα τα απραπάνω εξακολουθούν να ισχύου. Μόνο κοινή ΙΡ και συμμαχία επιτρέπονται!

Αν πρόκειται να εγκαταλείψετε το λογαριασμό σας για να αναλάβετε κάποιον άλλο στο ίδιο σύμπαν, πρέπει να βάλετε τον παλιό λογαριασμό σας σε Κατάσταση Διακοπών ΚΑΙ Διαγραφή ή σε Κατάσταση Διακοπών για να το δώσετε σε άλλον παίκτη, ΠΡΙΝ συνδεθείτε στο νέο λογαριασμό, αλλιώς κινδυνεύετε να τιμωρηθείτε ως Πολλαπλός/Πολυχρησία.
Από τη στιγμή που θα συνδεθείτε στο νέο λογαριασμό, μην ξανασυνδεθείτε στον προηγούμενο.
Ενημερώστε εκ των προτέρων τους Χειριστές Παιχνιδιού για ανάληψη άλλου λογαριασμού στο ίδιο σύμπαν.
Υπενθύμιση: αλλάζετε e-mail και συνθηματικό αμέσως όταν παίρνετε νέο λογαριασμό.

_________________
ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME 60px-Broderies_controleur G.R.S.A
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών
aristsan99
Συντονιστής
Συντονιστής
aristsan99

Αριθμός μηνυμάτων : 508
Ημερομηνία εγγραφής : 14/05/2008
Ηλικία : 43
Τόπος : ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΜΠΡΑΧΑΜΙ

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME   ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME EmptyΠαρ Οκτ 10, 2008 10:47 pm

III. Επίβλεψη Λογαριασμού

Επίβλεψη Λογαριασμού (αccount sitting) επιτρέπεται μόνο σύμφωνα με τις ακόλουθες συνθήκες:
- Πρέπει να ενημερωθούν οι ΧΠ του σύμπαντός σας σχετικά με την επίβλεψη. Απλή ενημέρωση αρκεί, δε χρειάζεται να περιμένετε έγκριση.
- Ένας λογαριασμός μπορεί να είναι υπό επίβλεψη για 12 συνεχόμενες ώρες το πολύ.
- Όταν υπό Επίβλεψη, επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν οι πόροι πάνω σε έναν πλανήτη ή φεγγάρι για χτίσιμο Κτιρίων ή αναβάθμιση Τεχνολογιών (έρευνα). Απαγορεύεται η μεταφορά πόρων μεταξύ των πλανητών ή/και των φεγγαριών του λογαριασμού που είναι υπό επίβλεψη, από τον επιβλέποντα.
- Πριν ένας λογαριασμός επιτραπεί να τεθεί ξανά υπό επίβλεψη, ο ιδιοκτήτης πρέπει να συνδεθεί στο λογαριασμό του ξανά.
- Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης συνδεθεί, πρέπει να περάσουν 7 μέρες πριν επιτραπεί η εκ νέου επίβλεψη από άλλο χρήστη.
- Δεν επιτρέπεται να επιβλέψουν τον ίδιο λογαριασμό, δύο άτομα διαδοχικά.
- Αφότου ο επιβλέπων ολοκληρώσει την επίβλεψη ενός λογαριασμού, δεν επιτρέπεται να επιβλέψει οποιονδήποτε λογαριασμό πριν την πάροδο 7 ημερών.


Απαγορεύσεις
- Δεν επιτρέπεται καμία κίνηση στόλου όταν ο λογαριασμός είναι υπό επίβλεψη, αλλά επιτρέπεται το �σώσιμο� ενός στόλου, μόνο εάν υπάρξει επίθεση κατά του υπό επίβλεψη λογαριασμού. Το σώσιμο μπορεί να είναι ΜΟΝΟ μεταφορά ή παράταξη στους πλανήτες/φεγγάρια του υπό επίβλεψη λογαριασμού.
- Απαγορεύεται η επίβλεψη λογαριασμού τις 3 πρώτες εβδομάδες ενός νέου σύμπαντος.
- Απαγορεύεται η χρήση πόρων για κατασκευή άμυνας ή/και σκαφών.
- Όταν ένας λογαριασμός είναι υπό επίβλεψη, μόνο ο επιβλέπων επιτρέπεται να συνδεθεί. Εάν ο ιδιοκτήτης συνδεθεί, η επίβλεψη θεωρείται λήξασα.
- Δεν επιτρέπεται η χρήση πολλαπλών επιβλεπόντων κατά τη διάρκεια μίας περιόδου επίβλεψης.


Η χρησιμότητα της Επίβλεψης Λογαριασμού έγκειται στη χρήση της σε περιπτώσεις ανάγκης και έκτακτα περιστατικά. Δεν είναι για να μπορέσετε να λείψετε άνετα το ΣαββατοΚύριακο ή για να πάτε διακοπές με τους πόρους να παράγονται και χωρίς φόβο κρασαρίσματος.
Σε τέτοιες περιπτώσεις η χρήση Κατάστασης Διακοπών (ΚΔ) ίσως είναι η ενδεδειγμένη ενέργεια (φυσικά μπορείτε να στηριχθείτε στην άμυνά σας ή σε ένα μακρύ και αργό Σώσιμο Στόλου).

Πρέπει να ενημερώσετε τους ΧΠ για Επίβλεψη Λογαριασμού πριν ο επιβλέπων συνδεθεί (αλλά δε χρειάζεται να περιμένετε για επιβεβαίωση).

Η περίοδος των 12 ωρών αρχίζει από τη στιγμή που ο επιβλέπων συνδέεται στο λογαριασμό. Μόνο ένας επιβλέποντας επιτρέπεται (η χρήση πολλών επιβλεπόντων θα θεωρηθεί Πολυχρησία και θα τιμωρηθεί ανάλογα).

Αν ο ιδιοκτήτης συνδεθεί, η Επίβλεψη θεωρείται λήξασα (ακόμη και αν οι 12 ώρες δεν έχουν συμπληρωθεί). Πριν συνδεθεί ξανά ο ιδιοκτήτης δεν επιτρέπεται άλλη επίβλεψη. Αφού λήξει η επίβλεψη, επόμενη επίβλεψη μπορεί να γίνει μετά από 7 ημέρες (και μόνο αν ο ιδιοκτήτης έχει συνδεθεί στο μεταξύ).

Δεν επιτρέπεται η επίβλεψη παραπάνω του ενός λογαριασμών. Μετά τη λήξη μιας Επίβλεψης, ο επιβλέπων μπορεί να ξανακάνει επίβλεψη μετά από 7 μέρες (στον ίδιο ή σε άλλο λογαριασμό).

Δεν επιτρέπεται καμμία κίνηση στόλων σε υπό επίβλεψη λογαριασμό εκτός αν ο λογαριασμός είναι υπό επίθεση από εχθρό.
Οι κινήσεις που επιτρέπονται σε αυτήν την περίπτωση είναι μεταφορά ή παράταξη του στόλου και των πόρων από τον πλανήτη/φεγγάρι υπό επίθεση, σε άλλο πλανήτη του λογαριασμού. ΜΟΝΟ.
(Μη βάλετε φίλους, σύμμαχους κλπ να σας κάνουν δήθεν επίθεση, θα τιμωρηθούν όλοι).

Η διάρκεια δεν ξεπερνάει ποτέ τις 12 ώρες. Αν ο ιδιοκτήτης δε μπορεί να συνδεθεί για οποιοδήποτε λόγο, μπορεί να μπει Κατάσταση Διακοπών. Εάν υπάρχει αδυναμία εισόδου σε κατάσταση διακοπών λόγω κατασκευών άμυνας ή σκαφών, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη και ΔΕ θα επιβληθεί χαριστική ΚΔ από χειριστές Παιχνιδιού.
Σε σοβαρές περιπτώσεις ο ΧΠ μπορεί να επιτρέψει (κατά την κρίση του) επιπλέον ώρες αλλά όλα τα ορυχεία μηδενίζονται (shut down) από τον Επιβλέποντα. (Το μέτρο είναι για σοβαρές καταστάσεις και εάν παρατηρηθεί κατάχρηση, θα καταργηθεί τελείως).

Κανένας λογαριασμός και για κανένα απολύτως λόγο δεν έχει δικαίωμα επίβλεψης στις 3 πρώτες εβδομάδες ενός νέου σύμπαντος. Αν αυτό συμβεί, ο λογαριασμός θα τιμωρηθεί μόνιμα.

Η παραβίαση του κανονισμού Επίβλεψης Λογαριασμού μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη τιμωρία για Πολυχρησία.
Η επιλογή του επιβλέποντα βαραίνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη του λογαριασμού. Τυχόν λάθη, εσκεμμένες ή μη παραβάσεις, διαγραφή πλανητών κλπ, βαρύνουν το λογαριασμό υπό επίβλεψη και παρακαλούμε να προσέχετε πολύ ποιους εμπιστεύεστε για την επίβλεψη.

_________________
ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME 60px-Broderies_controleur G.R.S.A
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών
aristsan99
Συντονιστής
Συντονιστής
aristsan99

Αριθμός μηνυμάτων : 508
Ημερομηνία εγγραφής : 14/05/2008
Ηλικία : 43
Τόπος : ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΜΠΡΑΧΑΜΙ

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME   ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME EmptyΠαρ Οκτ 10, 2008 10:48 pm

IV Ανταλλαγή λογαριασμών

- Κάθε λογαριασμός ανήκει στο άτομο στο οποίο ανήκει η μόνιμη διεύθυνση email. Εάν χρήστες ανταλλάξουν λογαριασμούς χωρίς τη βοήθεια ενός χειριστή παιχνιδιού, παράπονα ή απαιτήσεις δε θα ληφθούν υπόψιν παρά μόνο αν προέρχονται από τις μόνιμες διευθύνσεις που είναι καταχωρημένες στους λογαριασμούς. Οι Χειριστές Παιχνιδιού όχι μόνο μπορούν να ανταλλάξουν δύο λογαριασμούς εύκολα, αλλά εξασφαλίζουν την ασφάλεια (από κλοπή λογαριασμού), καθώς επίσης μπορούν να κάνουν την ανταλλαγή χωρίς να χρειαστεί η γνωστοποίηση συνθηματικών.


O κάτοχος του μόνιμου email είναι και ο ιδιοκτήτης ενός λογαριασμού. Εάν ανταλλάξετε λογαριασμό, η κυριότητα του λογαριασμού επικυρώνεται όταν αλλαξει το μόνιμο email.
Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας και αλλάξει το συνθηματικό, μπορείτε (πριν την πάροδο μιας εβδομάδας) να κάνετε ανάκτηση συνθηματικού.
Αν υπάρξουν προβλήματα επειδή ο κλέφτης έχει αλλάξει το όνομα, απευθυνθείτε στον Υπερχειριστή ή το Διαχειριστή παιχνιδιού.

Αν ανταλλάξετε λογαριασμό στο ίδιο σύμπαν που ήδη παίζατε, δεν επιτρέπεται να συνδεθείτε στον παλιό σας λογαριασμό για κανένα λόγο (εξαιρείται νόμιμη -με άδεια από ΧΠ- Επίβλεψη Λογαριασμού).

Η κυριότητα ενός λογαριασμού περνάει στα χέρια κάποιου όταν έχει το λογαριασμό για 7 μέρες ΚΑΙ έχει αλλάξει το email σε μόνιμο. Αφού και οι δύο αυτοί όροι ικανοποιηθούν, τότε μπορεί να γίνει εκ νέου ανταλλαγή, ακόμη και με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Διαφορετικά ο λογαριασμός θα τιμωρηθεί.

Οποιαδήποτε απαίτηση, ερώτηση ή παράπονο για ένα λογαριασμό θα πρέπει να γίνετε μέσω του μόνιμου e-mail.





V. Υπέρβαση Επιθέσεων (Bashing)

- Επίθεση στον ίδιο πλανήτη ή φεγγάρι πάνω από 6 φορές μέσα σε 24 ώρες θεωρείται υπέρβαση επιθέσεων και δεν επιτρέπεται.
- Αποστολές Καταστροφής Φεγγαριών μετράνε ως κανονικές επιθέσεις για τον κανονισμό υπέρβασης επιθέσεων.

Εξαιρέσεις
- Υπέρβαση επιθέσεων επιτρέπεται μόνο, όταν η Συμμαχία σας βρίσκεται σε πόλεμο με άλλη Συμμαχία (ο Πόλεμος πρέπει να έχει ανακοινωθεί στον επίσημο Ogame board, στο σωστό forum).
- Επιτιθέμενοι στόλοι που καταστρέφονται ολοσχερώς δε μετράνε στον κανονισμό υπέρβασης επιθέσεων.
- Στόλοι που η μάχη τους επηρεάστηκε από το �no-fire bug� εξαιρούνται από τον κανονισμό υπέρβασης επιθέσεων.
- Οι διαπλανητικές πυραυλικές επιθέσεις δε μετράνε στον κανονισμό υπέρβασης επιθέσεων.


Επιτρέπονται μέχρι 6 επιθέσεις ανά πλανήτη (και ανά φεγγάρι), μέσα σε 24 ώρες.

Επιτιθέμενοι στόλοι που καταστρέφονται τελείως σε μία επίθεση, ΔΕ μετράνε ως επίθεση για τον κανόνα Υπέρβασης Επιθέσεων.
Παραδείγματα:
- κατασκοπευτικά στελέχη που επιτίθονται για δημιουργία πεδίου συντριμιών και καταστρέφονται τελείως.
- στόλος οποιαδήποτε σύνθεσης που καταστρέφεται ολοσχερώς.

Τυχόν κατασκοπευτικές αποστολές που περιέχουν και άλλα σκάφη εκτός από κατασκοπευτικά στελέχη, αντιμετωπίσουν αντικατασκοπεία και δεν καταστραφούν εντελώς, θεωρείται επίθεση που μετράει στον κανόνα!

Αν ένα απλό κατασκοπευτικό σταλεί με αποστολή 'επίθεση' και επιζήσει, μετράει στον κανόνα ως κανονική επίθεση.

Οι επιθέσεις σε ανενεργούς και τιμωρημένους παίκτες δεν αποτελούν εξαίρεση από τον κανόνα.

_________________
ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME 60px-Broderies_controleur G.R.S.A
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών
aristsan99
Συντονιστής
Συντονιστής
aristsan99

Αριθμός μηνυμάτων : 508
Ημερομηνία εγγραφής : 14/05/2008
Ηλικία : 43
Τόπος : ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΜΠΡΑΧΑΜΙ

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME   ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME EmptyΠαρ Οκτ 10, 2008 10:49 pm

VI. Ώθηση (Pushing)

- Ώθηση θεωρείται όταν ένας παίκτης που έχει λιγότερους πόντους, στέλνει Πόρους σε παίκτη που έχει περισσότερους πόντους, ο οποίος επωφελείται άδικα από αυτούς τους πόρους. Περιλαμβάνεται επίσης, η αποστολή πόρων προς παίκτη με περισσότερους πόντους που σας εκβιάζει.
- Η Ώθηση δεν επιτρέπεται κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις.
- Σημειώστε ότι εάν λάβετε απροσδόκητα πόρους από παίκτη με λιγότερους πόντους, δε μπορείτε να τους κρατήσετε. Πρέπει να επιστραφούν άμεσα είτε στον παίκτη, είτε σε ΧΠ.
- Τα δάνεια δεν επιτρέπονται, εκτός εάν επιστραφούν μέσα σε 48 ώρες.
- Οι ανταλλαγές (εμπόριο) πόρων πρέπει να ολοκληρώνονται μέσα σε 48 ώρες.
- Βοήθεια Ανακύκλωσης (Recycling Help) - η αποστολή πόρων σε παίκτη με περισσότερους πόντους μετά τη βοήθεια συγκομιδής πεδίου συντριμμιών επιτρέπεται ΜΟΝΟ όταν έχει πάρει άδεια από το ΧΠ του σύμπαντός του/της, εκ των προτέρων.
- Δεν επιτρέπεται η αποστολή πόρων για κατασκευή Διαπλανητικών Πυραύλων προς υψηλότερους βαθμολογικά παίκτες.

Παραδείγματα (οι παραβιάσεις *ΔΕΝ* περιορίζονται στα ακόλουθα):
- Παίκτης με λιγότερους πόντους που στέλνει Πόρους σε παίκτη με περισσότερους πόντους.
- Όταν παίκτης με λιγότερους πόντους στέλνει στόλο του να επιτεθεί παίκτη με περισσότερους πόντους, ώστε ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους να μαζέψει το πεδίο συντριμμιών.
- Μεταφορά πόρων σε πλανήτη που μετά δέχεται επίθεση για αυτούς τους πόρους.

Επικηρύξεις
- Οι επικηρύξεις πρέπει να ανακοινώνονται στο forum ώστε να γνωστοποιούνται και να ενημερώνονται οι ΧΠ για τις ακριβείς συνθήκες. Εάν δεν ανακοινωθούν στο forum θα θεωρούνται ως ώθηση όπου αυτό εφαρμόζεται.
- Οι επικηρύξεις πρέπει να εξοφλούνται μετά την καταστροφή του στόχου � ποτέ εκ των προτέρων.


Η 'Ωθηση περιλαμβάνει οποιαδήποτε ενέργεια παικτών με την οποία παίκτης με περισσότερους βαθμούς κερδίζει πόρους από παίκτη ή παίκτες με λιγότερους βαθμούς. Τα φεγγάρια δεν είναι πόροι και οι φεγγαροβολές δε θεωρούνται ώθηση (το Πεδίο Συντριμμιών όμως υπόκειται κανονικά στον κανονισμό περί ώθησης).

Eαν λάβετε πόρους κατά λάθος ή από επίτηδες μοχθηρή ενέργεια άλλου παίκτη, πρέπει να τους επιστρέψετε αμέσως (μέσα σε 48 ώρες το πολύ) ή στον αποστολέα ή σε ΧΠ της επιλογής σας (αν στείλετε σε ΧΠ, παρακαλούμε να κάνετε μια ενημέρωση μέσω e-mail του τι έγινε).
Εάν στείλετε πόρους σε λάθος συντεταγμένες και ο παραλήπτης δεν τις επιστρέψει (ισχύει μόνο αν ο παραλήπτης έχει περισσότερους βαθμούς), αν το αναφέρετε σε ΧΠ θα τιμωρηθεί μόνο ο παραλήπτης.

Δεν επιτρέπεται το 3-way εμπόριο. Δηλαδή δε μπορεί ο παίκτης Χ να στείλει μέταλλο στον Υ, ο Υ δευτέριο στον Ω και τέλος ο Ω κρύσταλλο στον Χ. Το εμπόριο είναι αυστηρά μεταξύ δύο παικτών και πρέπει να ολοκληρώνεται μέσα σε 48 ώρες.

Σε περιπτώσεις που για σοβαρούς λόγους ένας παίκτης δεν ολοκλήρωσε το εμπόριο μέσα στις 48 ώρες (πχ. γιατί ήταν τιμωρημένος), μπορεί να ζητήσει επέκταση μερικών ωρών από τον ΧΠ (που δίνεται ΑΝ ο ΧΠ το κρίνει δόκιμο). Αν παρατηρηθεί κατάχρηση (πχ παίκτης/τρια που συχνά "ξεχνάει" να στείλει το εμπόριο), θα τιμωρηθεί κανονικά και αυστηρά.

Για Βοήθεια Ανακύκλωσης ΔΕ χρειάζεται άδεια από ΧΠ. Μπορείτε να ανακυκλώσετε κανονικά, αλλά αν χρειαστεί να αποσταλλούν πόροι προς υψηλότερο βαθμολογικά παίκτη, ενημερώστε ΧΠ ΚΑΙ περιμένετε να πάρετε άδεια.
Περιλαμβάνεται η συγκομιδή από ACS.
Φροντίστε να μοιραστεί το ΠΣ σύμφωνα με την αξία στόλων. ΔΕ μοιράζονται οι πόροι από την επίθεση.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή πόρων σε παίκτη με περισσότερους βαθμούς για κατασκευή ΔιαΠλανητικών Πύραυλων.

Ο εκβιασμός στο παιχνίδι επιτρέπεται (όσο μένει στα λόγια) αλλά η ώθηση λόγω εκβιασμού απαγορεύεται.

Σε περιπτώσεις ώθησης, οι ωθημένοι πόροι στέλνονται στον ΧΠ μετά τη λήξη της τιμωρίας. Σε περίπτωση που δεν επιστραφούν οι πόροι, επιβάλλεται νέος αποκλεισμός στον ωθημένο λογαριασμό.






VII. Βολές για φεγγάρι (Moonchances)

- Οι βολές για φεγγάρι επιτρέπονται.
- Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί ώστε ο παίκτης με τους περισσότερους βαθμούς να μη αποκομίσει κέρδος (σε πόρους) από τη βολή. Αυτό θεωρείται ώθηση και τιμωρείται.
- Δε χρειάζεται να ζητηθεί άδεια πριν τη βολή ΑΛΛΑ αν αποσταλούν πόροι προς υψηλότερο βαθμολογικά παίκτη (πχ. το Πεδίο Συντριμμιών), απαιτείται άδεια από Χειριστή ΠΡΙΝ την αποστολή των πόρων και η αποστολή πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 48 ώρες από τη στιγμή που θα πάρετε την άδεια αποστολής από το ΧΠ.


Οι Φεγγαροβολές επιτρέπονται. Αυτό που απαγορεύεται είναι να κερδίσει πόρους ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους.
Ο κανονισμός για Ώθηση ισχύει κανονικά.

Ο παίκτης με τους περισσότερους βαθμούς δεν επιτρέπεται να μαζέψει το ΠΣ εκτός αν το στείλει πίσω αμέσως. Εξαιρέσεις:
- αν ο παίκτης έχει πληρώσει για τη βολή (για τη δημιουργία ΟΛΩΝ των σκαφών που θα χρησιμοποιηθούν) άρα το ΠΣ του ανήκει. Πρέπει όμως να έχει ειδοποιηθεί ΧΠ πριν αποσταλλούν οι πόροι για τη δημιουργία της βολής και η βολή να γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα (48 ώρες από την παραλαβή των πόρων).
- αν πρόκειται για ανταλλαγή βολών (πχ 1667 ΕΚ από τον καθένα από τους 2 συμμετέχοντες), οπότε ο καθένας μαζεύει το ΠΣ που του αντιστοιχεί.

Παράλειψη ενημέρωσης μπορεί να οδηγήσει σε αποκλεισμό.

_________________
ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME 60px-Broderies_controleur G.R.S.A
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών
aristsan99
Συντονιστής
Συντονιστής
aristsan99

Αριθμός μηνυμάτων : 508
Ημερομηνία εγγραφής : 14/05/2008
Ηλικία : 43
Τόπος : ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΜΠΡΑΧΑΜΙ

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME   ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME EmptyΠαρ Οκτ 10, 2008 10:50 pm

VIII Bugusing

- Η εκμετάλλευση bugs δεν επιτρέπεται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
- Εάν ένας παίκτης ανακαλύψει ένα bug, πρέπει να το προωθήσει σε Χειριστή Παιχνιδιού όσο το δυνατό συντομότερα (πχ. μέσω board, IRC ή E-mail).
- Aποτυχία αναφοράς ενός προφανούς bug θεωρείται τιμωρήσιμη.
- Κάθε μέθοδος ή πρόθεση που σταματάει ή επιβραδύνει άδικα την δυνατότητα ενός χρήστη να παίζει Ogame απαγορεύεται αυστηρά.


Η χρήση bugs αντιμετωπίζεται σοβαρά και μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμο αποκλεισμό.

Η εκμετάλλευση στοιχείων του παιχνιδιού με στόχο την παρεμπόδιση ενεργειών άλλων παικτών τιμωρείται ως Bugusing.
Ενδεικτικά περιλαμβάνονται η δημιουργία lag κατά άλλου παίκτη (πχ με κατασκοπευτικές αποστολές που τον αποτρέπουν να κάνει Σώσιμο Στόλου σε χτύπημα φάλαγγας), καθώς επίσης και η κατάληψη πλανητικών θέσεων σε ένα σύστημα (με πλανήτες που καταστρέφονται μετά) για την αποτροπή άλλων παικτών να αποικήσουν.
Σε κάθε περίπτωση, έγκειται αποκλειστικά στην Ομάδα Παιχνιδιού ο έλεγχος τέτοιων περιπτώσεων.

Αν το σύστημα ανιχνεύσει προσπάθεια εκμετάλλευσης του συστήματος μπορεί να λάβετε αυτόματη τιμωρία 1 ώρας χωρίς ΚΔ.
Μην κάνετε "ανανέωση" (refresh) καμμίας σελίδας του Ogame γιατί το σύστημα συχνά το εκλαμβάνει ως bugusing και μπορεί να σας μπλοκάρει το λογαριασμό.






IX. Έλεγχος IP
- η απενεργοποίηση του ελέγχου IP στις επιλογές του λογαριασμού απαγορεύεται, εκτός αν έχει δοθεί γραπτή άδεια από Χειριστή Παιχνιδιού
- Σημ. άδεια θα δίνεται μόνο σε χρήστες των οποίων η σύνδεση στο Internet δεν τους επιτρέπει να συνδεθούν καθόλου στο παιχνίδι , ή τους δημιουργεί συνεχείς αποσυνδέσεις κάθε λίγα λεπτά.


Ο ελεγχος IP στις επιλογές του παιχνιδιού υπάρχει για την προστασία των λογαριασμών απο hacking. Δεν επηρεάζει σε καμμία περίπτωση την λειτουργία του παιχνιδιού, εφόσον αυτή είναι σύμφωνη με τους κανόνες.
Η δυνατότητα απενεργοποίησης του από τις επιλογές του χρήστη υπάρχει μόνο για ειδικές περιπτώσεις και μόνο μετά απο άδεια ΧΠ.






X. Γλώσσα

- η επίσημη γλώσσα του www.ogame.gr και του board.ogame.gr είναι η Ελληνική.
- Μηνύματα και σελίδες συμμαχίας σε άλλη γλώσσα εκτός από Ελληνικά δεν επιτρέπονται.


Στο Ελληνικό Ogame μόνο η Ελληνική γλώσσα επιτρέπεται σε:
- Σελίδες Συμμαχίας
- Μηνύματα που στέλνονται μέσα στο παιχνίδι
- Board.gr

Αν αναφερθεί μήνυμα σε άλλη γλώσσα, θα τιμωρηθεί.

Σελίδες που είναι εξ'ολοκλήρου ή και μόνο μερικά σε άλλη γλώσσα θα διαγράφονται και σε περίπτωση που επαναληφθεί, θα τιμωρείται ο Ιδρυτής.

Τα Greeklish επιτρέπονται στα μηνύματα εντός παιχνιδιού (αλλά όχι στο φόρουμ). Είναι Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες και αν και κακόγουστα, μερικοί χρήστες έχουν πρόβλημα χρήσης Ελληνικού πληκτρολογίου και γι'αυτό δεν τα ενθαρρύνουμε αλλά τα ανεχόμαστε αναγκαστικά.

Χρήση leet, 1337 και λοιπών "γλωσσών" θα θεωρείται spam και θα τιμωρείται ανάλογα.

Μηνύματα μιας λέξης που αποτελεί ορισμό του παιχνιδιού (πχ "saved...", "Ninja!!!!!", κλπ), δεν αποτελούν καθ'αυτά αιτία τιμωρίας, πάντα όμως κατά την κρίση του ΧΠ και ανάλογα την περίπτωση.






XI. Κατάχρηση της λειτουργίας αναφοράς προσβολών

-Η χρήση της λειτουργίας «αναφοράς προσβολών» για αναφορά μηνυμάτων που δεν περιέχουν παραβίαση των κανόνων δεν επιτρέπεται.


Δε μπορούμε να τιμωρήσουμε μήνυμα που δεν αναφέρθηκε μέσω της χρήσης "Αναφορά μηνύματος". Φωτογραφίες, αντιγραφές κειμένου κλπ, δε θα οδηγήσουν σε τιμωρία. Θα πρέπει να κάνετε αναφορά μέσα στο παιχνίδι.

Η άσκοπη χρήση αναφοράς θα οδηγήσει σε τιμωρία του λογαριασμού.

Μηνύματα που οδηγούν σε τιμωρία και επιτρέπεται να αναφέρετε:
- Προσβολές (βαριές)
- Μη Ελληνικά μηνύματα
- Επαναλαμβανόμενο spam (αναφέρετε όλα τα μηνύματα, ένα μόνο δε θεωρείται spam και μπορεί να οδηγήσει σε δική σας τιμωρία)
- Απειλές κατά ζωής
- Επιβεβαίωση παράβασης των κανονισμών παιχνιδιού
- Εθνικιστικά προκλητικά μηνύματα

Μηνύματα που ΔΕΝ είναι προς αναφορά (ενδεικτικά):
- Προσκλήσεις σε συμμαχίες
- Απειλές βίας στο παιχνίδι και εκβιασμοί (πχ για επιθέσεις, για καταστροφή φεγγαριών, κλπ)
- Παρακλήσεις για πόρους
- Απλές συζητήσεις σας με άλλους παίκτες
- Greeklish
- Γενικά οτιδήποτε δεν αποτελεί παραβίαση των κανονισμών περί μηνυμάτων

ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ (ενδεικτικά):
Μόνο οι σοβαρά βαριές προσβολές τιμωρούνται. Υποτιμητική αναφορά σε γενετήσιες πράξεις, σε γενητικά όργανα, σε αποκλίνουσες ερωτικά ομάδες

Το να σας πει κάποιος "βλάκα", δεν τιμωρείται. Σβήστε το μήνυμα και αγνοήστε το. Αν παρ'όλα αυτά σας στέλνει κάθε μέρα ένα τέτοιο μήνυμα, τότε είναι και spam και προσβολή και θα τιμωρηθεί αναλόγως.
Δεν υπάρχει καμμία απολύτως δικαιολογία στο να απαντάτε σε προσβολή με άλλη προσβολή.

Οι μερικά καλυμμένες προσβολές δεν εξαιρούνται του κανόνα. Πχ: μ@λακ$$

Εάν η προσβολή είναι σε άλλη γλώσσα που όμως τυγχανει να ξέρουμε, η τιμωρία δε θα είναι "μη Ελληνικό μήνυμα" αλλά "βαριά προσβολή" και θα τιμωρηθεί ανάλογα.

Τα μηνύματα έχουν συγκεκριμένο χρόνο μέσα στον οποίο μπορείτε να τα αναφέρετε. Ο λόγος είναι απλός, αν πραγματικά σας ενόχλησε, θα το αναφέρετε αμέσως/σύντομα.

_________________
ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME 60px-Broderies_controleur G.R.S.A
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών
aristsan99
Συντονιστής
Συντονιστής
aristsan99

Αριθμός μηνυμάτων : 508
Ημερομηνία εγγραφής : 14/05/2008
Ηλικία : 43
Τόπος : ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΜΠΡΑΧΑΜΙ

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME   ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME EmptyΠαρ Οκτ 10, 2008 10:51 pm

XII. Απειλές κατά ζωής

- Απειλές ότι θα εντοπίσετε και θα κάνετε κακό σε άλλο άτομο απαγορεύονται αυστηρά, σε όλες τις υπηρεσίες του Ogame.


Το παραπάνω είναι από τις σοβαρότερες περιπτώσεις και εάν κάποιος απειλήσει σοβαρά τη ζωή παίκτη η ακόμη και συγγενή του παίκτη ή οποιυδήποτε άλλου, θα τιμωρηθεί μόνιμα.
Τα παραπάνω ισχύουν για το παιχνίδι, το board, τις σελίδες συμμαχίας, το IRC αλλά και ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ στο Ogame.






XIII Spam, υβριστικό, πολιτικά και εθνικά ανάρμοστο περιεχόμενο

- Προσβλητικά μηνύματα, ονόματα παικτών, ονόματα πλανητών ή ονόματα και κείμενα συμμαχιών, με υβριστικό, ρατσιστικό, ξενοφοβικό, πορνογραφικό, εθνικά υποτιμητικό κλπ περιεχόμενο, είναι ανεπίτρεπτο.
- Το spam δεν επιτρέπεται.


SPAM (ενδεικτικά):
Πολλά καί άσκοπα μηνύματα χωρίς νόημα (πχ "ηξληξληληηληξλ")
Μηνύματα που διαφημίζουν άλλες ιστοσελίδες ή/και υπηρεσίες
Άσκοπες και πολλές κατασκοπευτικές αποστολές

ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ (ενδεικτικά):
Περιλαμβάνονται μηνύματα, σελιδες συμμαχίας, ονόματα πλανητών, ονόματα χρηστών, ονόματα συμμαχιών που:
- έχουν εικόνες πορνογραφικού περιεχομένου
- έχουν εικόνες πολιτικά εξτρεμιστικού περιεχομένου
- έχουν λέξεις που θεωρούνται βαριά προσβλητικές

Δεν είναι αποδεκτή οποιαδήποτε εικόνα ή λέξη/εις που θίγουν με προσβλητικό τρόπο πολιτικά ή θρησκευτικά θέματα και καταστάσεις.
Για παράδειγμα εάν μία συμμαχία έχει εικόνα με μια τουρκική σημαία να καίγεται, θα τιμωρηθεί μόνιμα.
Ομοίως, υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι σε θέματα που αφορούν τους ναζί, το ολοκαύτωμα, κλπ.

Εάν σας αναφέρουν, ακόμη κι αν μιλάτε φιλικά αλλά με λέξεις/εκφράσεις που είναι για αποκλεισμό, θα αποκλεισθείτε.
ΔΕΝ μπανάρουμε μηνύματα που δεν έχουν αναφερθεί σε εμάς. Από τη ώρα που αναφερθούν όμως, θα τα χειριστούμε βάση των κανόνων.
Αν κάνατε αναφορά κατά λάθος, ενημερώστε ΧΠ το συντομότερο!

_________________
ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME 60px-Broderies_controleur G.R.S.A
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών
 
ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ OGAME
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
R.C.F. :: Κανονισμοί :: Κανονες του OGame-
Μετάβαση σε: